Aktuale

Mbyllen 17 qendra masazhi edhe 15 lokale me muzike live – zbulohen detajet e aksionit ‣

Drejtoria per Hetimin e Trafikimit me Njerez e Policise se Kosove, ka qene pjese e zbatimit te operacionit ‘OPERATION CHAIN’, te zhvilluar njekohesisht ne 47 shtete te botes.

Gjate ketij operacioni, nga data 8 maj deri me 14 maj 2023, Policia ka zbatuar Planin Operativ ‘Stuhia 2023’, me shtrirje ne te gjithe vendin, ne bashkepunim me inspektoret e tregut nga MINT, Administraten Tatimore dhe inspektoret e punes. 

Ne operacion jane perfshire 262 zyrtare nga PK-ja, qe kane kryer kontrolle, kane arrestuar te dyshuar dhe kane mbyllur qendra masazhi e lokale me muzike live. 

  • Identifikimi i 3 viktimave te trafikimit dhe i 11 viktimave te supozuara te trafikimit, te cilat jane referuar per sherbime dhe trajtim sipas procedurave,
  • Arrestimi i 14 personave te dyshuar per vepren e trafikimit dhe veprave te tjera qe nderlidhen me trafikimin me njerez,
  • Referimi i 6 rasteve ne stacione policore per arme-mbajtje pa leje, demtim te vulave zyrtare dhe hapje ilegale te lokaleve te mbyllura,
  • Inspektimi/kontrollimi i 55 lokaleve ‘Muzike Live’, ne te cilat jane legjitimuar 377 punetore, nga te cilet 275 te gjinise femerore, 188 shtetas te huaj. Nga  lokalet e kontrolluara, 15 jane mbyllur nga institucioni perkates per shkelje administrative,
  • Inspektim i 51 ‘Qendrave te Masazhit’,  ne te cilat jane legjitimuar gjithsej 153 punetore, nga te cilet 129 te gjinise femerore dhe 33 shtetas te huaj. Prej ketyre ‘Qendrave Masazhi’, 17  jane mbyllur nga institucioni perkates per shkelje administrative.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button