Uncategorized

Udhëzime të shkëlqyera të tregut të aksioneve për një portofol të suksesshëm

Investimi ndonjëherë mund të duket si një gjë e vështirë për t’u bërë. Shumë njerëz duan t’i shohin paratë e tyre të rriten, por nuk janë të sigurt se ku të fillojnë. Tregu i aksioneve është një vend i mirë për të investuar paratë tuaja, kështu që nëse doni të mësoni më shumë se si mund të bëni të ardhura të arsyeshme përmes bursës, atëherë ky artikull është për ju.

Nëse duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ndoshta është. Nëse garantohet një kthim, ka një shans të mirë që të përfshihet mashtrimi. Nuk ka asnjë mënyrë për të marrë pjesë në investim pa ndonjë rrezik dhe çdo ndërmjetës që ju thotë të kundërtën gënjen. Ky nuk është një person me të cilin dëshironi të vendosni paratë tuaja.

Mos harroni se çmimet e aksioneve janë reflektim i fitimeve. Në të ardhmen e afërt afatshkurtër, sjellja e tregut do të luhatet në varësi të lajmeve dhe thashethemeve dhe përgjigjeve emocionale ndaj tyre, duke filluar nga entuziazmi në panik. Sidoqoftë, në pamjen afatgjatë, fitimet e kompanisë me kalimin e kohës përfundojnë duke përcaktuar nëse një çmim i aksioneve rritet apo bie.

Mund të duket kundërintuitive, por koha më e mirë për të blerë investimet tuaja është kur ato të kenë rënë në vlerë. “Bli me pak/shitur lart” nuk është një fjalë e urtë e konsumuar. Është një rrugë drejt suksesit dhe prosperitetit. Bëni kujdesin tuaj të duhur për të gjetur kandidatë të mirë për investime, por mos lejoni që frika t’ju pengojë të blini kur tregu është në rënie.

Aksionet tuaja duhet të konsiderohen si pronësi në një kompani, jo vetëm copa letre të pakuptimta që tregtoni. Kur vlerësoni vlerën e aksioneve, vlerësoni biznesin duke analizuar pasqyrat e tyre financiare. Kjo do të sigurojë që të konsideroni me kujdes çdo tregti përpara se të bëni ndonjë lëvizje.

Sigurohuni që të jeni të arsimuar siç duhet përpara se të investoni në bursë. Ju duhet të keni njohuri bazë të kontabilitetit, raporteve vjetore dhe historisë së tregut të aksioneve. Nuk ka nevojë të jesh një kontabilist aktual, megjithëse sa më shumë të kuptosh, aq më mirë do të jesh.

Ju mund të përdorni çmimet e aksioneve për të gjurmuar fitimet. Sjellja afatshkurtër e tregut në përgjithësi bazohet në frikë, entuziazëm, lajme dhe thashetheme. Sjellja afatgjatë e tregut përbëhet kryesisht nga fitimet e kompanisë. Këto fitime mund të përdoren për të përcaktuar nëse çmimi i një aksioni do të rritet, do të bjerë ose do të shkojë plotësisht anash.

Mbani një sy në çmimin e një aksioni që dëshironi të blini dhe blini kur çmimi është në pikën e tij të ulët. Tregu i aksioneve luhatet vazhdimisht, kështu që mund t’ju duhet të prisni pak për çmimin perfekt, por në fund do të shpërblehet me një kthim të lartë investimi.

Mbani gjithmonë parasysh se paratë janë një mjet, jo një qëllim. Paratë që fitoni, kurseni dhe investoni ju shërbejnë drejt një qëllimi. Qëllimi mund të jetë një varkë, një shtëpi, apo edhe dalje në pension. Ju keni një numër të synuar që po ndiqni sepse ai numër i synuar do të thotë që ju mund të përballoni një mënyrë jetese për ju dhe familjen tuaj që nuk e keni aktualisht.

Para se të blini aksionet tuaja të para, sigurohuni që të njihni portofolin aktual financiar total. Cilat janë borxhet dhe të ardhurat tuaja? A keni fond rezervë gjashtë muajsh të kursyer? Kjo duhet të bëhet përpara se të blini një aksion të vetëm. Pasi të realizohet, sa nga të ardhurat tuaja mund të investoni? Pasi ta dini këtë, atëherë përcaktoni portofolin tuaj të aksioneve dhe automatizoni atë.

Përpara se të vendosni se sa dëshironi të investoni në bursë, merrni pak kohë për të kuptuar se çfarë dëshironi që investimet tuaja të bëjnë për ju. A po prisni me padurim të ndërtoni një fond pensioni? Përndryshe, bëni disa të ardhura shtesë? Kur ta kuptoni këtë, do të jeni në gjendje të vendosni se sa jeni të gatshëm të rrezikoni në treg.

Nëse po mendoni të investoni para në aksione dhe nuk dini si ta bëni këtë, atëherë mund të dëshironi të shkoni në një mbledhje investimi të aksioneve në zonën tuaj. Këto janë zakonisht të disponueshme për një tarifë të lirë dhe ju jeni të arsimuar nga profesionistë që mund t’ju ndihmojnë të fitoni shumë para në investimin tuaj.

Mos harroni të mbani një vëzhgim të rreptë mbi vëllimin e tregtimit në të cilin përfshihen aksionet tuaja. Vëllimi i tregtimit pasqyron sasinë e tregtimit në të cilin përfshihet aktualisht aksioni specifik. Aktiviteti i një aksioni mund të tregojë paqëndrueshmëri ose stabilitet, gjë që mund të përcaktojë nëse dëshironi apo jo ta blini.

Mos blini aksione të kompanive që nuk janë solide. Ju duhet të bëni shumë detyra shtëpie për aksionin që po mendoni të blini. Kur përjashtoni të gjitha zgjedhjet e pafavorshme të aksioneve, nuk do të ketë gjë tjetër veç aksioneve të shëndosha në portofolin tuaj. Kjo do t’ju mbrojë nga humbjet në planin afatgjatë.

Keni një plan loje dhe në përgjithësi, qëndroni me të. Shumë individë blejnë një aksion me planin e uljes së ngushtë mbi të për një periudhë prej pesë ose dhjetë vjetësh. Sapo diçka të thahet në treg, të njëjtët individë kthehen dhe shesin menjëherë. Ndërsa shitja është ndonjëherë mënyra e zgjuar për të bërë, nëse shisni sa herë që stoku juaj zhytet pak, do të shihni më shumë një humbje sesa do të shihni një fitim. Nëse qëndroni të fortë dhe i përmbaheni planit tuaj të lojës, shpesh do të shihni një sasi më të madhe suksesi në planin afatgjatë.

Tani duhet të keni një ide më të mirë rreth asaj se çfarë është tregu i aksioneve dhe çfarë duhet të bëni për t’u përgatitur në mënyrë që të mund të investoni. Mbani në mend se shkëmbimi i informacionit me miqtë mund të ndihmojë. Sigurohuni që të përfshiheni në bisedë me miqtë tuaj, si dhe t’u mësoni atyre atë që dini, në mënyrë që të keni një zotërim më të mirë të tregut të aksioneve në tërësi. Kur kupton se si funksionon diçka, di të jesh i mirë në të. Bëni këtë dhe suksesi duhet të vijojë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button