Uncategorized

Investimi në tregun e aksioneve në një strehë këpucësh

Investimi në tregun e aksioneve nuk ka qenë kurrë aq i lehtë sa është sot falë platformave të tregut të përbashkët ku investitorët e mamasë dhe babait mund të investojnë deri në 10 dollarë në të njëjtën kohë. Krahasoni atë me investimin përmes një ndërmjetësi aksionesh ku tarifat e bëjnë këtë joekonomike nëse nuk jeni në gjendje të investoni disa mijëra dollarë në të njëjtën kohë. Problemi me këtë është se nëse dikush nuk kishte dhjetëra mijëra dollarë për të investuar, atëherë diversifikimi ku paratë investohen në një sërë kompanish është jashtë diskutimit.

Zgjidhja për këtë është fondet e përbashkëta, të quajtura shpesh fonde të menaxhuara ku paratë tuaja grumbullohen me ato të investitorëve të tjerë. Menaxheri i fondit investon në emrin tuaj. Avantazhi i kësaj për burrin dhe gruan e zakonshme është se menaxheri i fondit me përvojë në tregjet financiare punon në emrin tuaj për një tarifë minimale.

Paratë tuaja investohen në një sërë kompanish dhe industrish për të minimizuar rrezikun. Pasuria dhe Investoni Tani

Sharesies është një platformë e njohur tregtare në Zelandën e Re, por sigurisht nuk është e vetmja; Hatch, Kernel dhe Invest Now janë të tjerë. Në SHBA, Robin Hood është një platformë e njohur tregtare.

Ka kaq shumë përfitime të përfshirjes në tregun e aksioneve në këtë mënyrë, me kryesorja që përmirëson njohuritë financiare të pjesëmarrësve. E gjitha është shumë mirë vetëm të lexosh libra të natyrës financiare, por njohuria vjen nga veprimi, përndryshe ajo që mund të kesh mësuar në letër është vetëm informacion.

Ka disa strategji që mund të përdorni për të hedhur para në tregje duke përdorur platformat online.

Unë do t’ju them se çfarë bëj. Unë fokusohem në një kompani të veçantë në vit dhe investoj para në të njëjtën kompani rregullisht, zakonisht çdo dy javë. Në këtë mënyrë unë do të blej aksione me çmimin më të ulët kur aksionet të jenë në rënie. Nëse një investitor thjesht bleu aksione në një kompani me vetëm një shumë të përgjithshme, atëherë ekziston mundësia që çmimi i aksionit të ishte i lartë që do të thotë se do të duhet të rritet më tej për të ruajtur vlerën e investimit kur merren parasysh inflacioni dhe tarifat.

Pjesa që kam blerë këtë vit është Spark, një kompani telefonike në Zelandën e Re. Vitin e kaluar ishte Genesis Energy. Nuk kam vendosur ende se në cilën kompani do të shkoj vitin e ardhshëm.

Nëse jeni të përgatitur të investoni më shumë para, mund të zgjidhni më shumë se një kompani. Për sa kohë që investoni rregullisht, do të përfitoni nga pikat e ulëta në treg.

Nëse dëshironi, mund të investoni vetëm në fonde të menaxhuara. Sharesies ka një sërë opsionesh për këtë me shkallë të ndryshme rreziku. Rregulli i artë është sa më i lartë të jetë kthimi aq më i lartë është rreziku. Një investitor i zgjuar do ta marrë parasysh këtë kur të vendosë se në çfarë të investojë.

Ende duhet të respektohen rregullat bazë të investimit, të tilla si mos vendosja e të gjitha vezëve në një shportë dhe investimi sipas qëllimeve tuaja. Nëse keni nevojë për para në një afat të shkurtër, atëherë investimi në aksione në rritje, të cilat kanë kthim të lartë, por me rrezik më të lartë, nuk është një investim i përshtatshëm sepse shanset janë që çmimi i aksionit të ulet në kohën kur keni nevojë për para.

Investimi mikro është një mënyrë e shkëlqyer për t’u përfshirë në tregun e aksioneve. Kjo ndihmon për të ndërtuar njohuritë tuaja financiare, për të mos përmendur pasurinë tuaj. Mund të jetë pjesë e strategjisë suaj të ndërtimit të pasurisë, kështu që çfarë po prisni?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button