Lifestyle

Vrima e zeze e rritur ne laborator mund te provoje te drejten teorine me sfiduese te Stephen Hawking

Shkencetaret kane krijuar nje analog te vrimes se zeze te rritur ne laborator per te testuar nje nga teorite me te famshme te Stephen Hawking – dhe ajo sillet ashtu si ai parashikoi.

Eksperimenti, i krijuar duke perdorur nje zinxhir atomesh me nje skedar te vetem per te simuluar horizontin e ngjarjeve te nje vrime te zeze, ka shtuar prova te tjera ne teorine e Hawking se vrimat e zeza duhet te leshojne nje shkelqim te dobet rrezatimi nga grimcat e drites virtuale qe shfaqen rastesisht prane tyre. kufijve. Per me teper, studiuesit zbuluan se shumica e grimcave te drites, ose fotoneve, duhet te prodhohen rreth skajeve te perbindeshave kozmike. Ekipi publikoi gjetjet e tyre me 8 nentor ne reviste Hulumtimi i rishikimit fizik.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button