Uncategorized

I denuar me burgim te perjetshem per masakren ne Uren Vajgurore media kanadeze shkruan nje artikull per familjen e Musa Protoduarit

Sipas “National Post” familja Protoduari pergjate viteve te para te demokracise ishte nje nga me te pasurat dhe me te shquarat ne Shqiperi.

Gjyshi i gruas se Musa Protoduarit tij ishte nje nga nenshkruesit e shpalljes se pavaresise se vendit nga Perandoria Osmane ne vitin 1912 dhe ishte kryeminister ne vitet 1920.

Megjithate, pas Luftes se Dyte Boterore, kur regjimi komunist e beri Shqiperine nje shtet satelit te Bashkimit Sovjetik, prona e familjes u konfiskua.

Musai, tani 76 vjec, u be inxhinier ndertimi. Bashkeshortja e tij, Fatbardha, ruajti traditen e saj familjare te aktivizmit politik. Musai u arrestua tete here nga qeveria komuniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button